Słodkowodna alga chlorella charakteryzuje się przede wszystkim niezwykle wysoką zawartością chlorofilu i unikalnym "czynnikiem wzrostu chlorelli" (CGF) zawartym w jądrze komórkowym. Różne obszary uprawy i metody produkcji (od uprawy w basenach ze szklanym dachem, w basenach na świeżym powietrzu z bezpośrednim nasłonecznieniem lub w zalanym światłem systemie szklanych rur) wytwarzają algi Chlorella, z których każda ma inne zalety pod względem chlorofilu, smaku, aminokwasów i profilu składników odżywczych. W naszej ofercie alg chlorella można znaleźć produkty najlepszych na świecie producentów każdej z metod uprawy.
Kurkuma jest jedną z najczęściej badanych roślin ze względu na bogactwo cennych związków roślinnych. Najbardziej znane są kurkuminoidy, ale korzeń kurkumy zawiera także inne interesujące składniki, takie jak turmerosacharydy i olejki eteryczne. Aby uzyskać tę synergię, łączymy różne ekstrakty premium i wysokiej jakości kurkumę w proszku. Wszystkie produkty z kurkumą pochodzą w 100% ze świeżych, naturalnych źródeł, bezpośrednio z Indii, uprawianych bez pestycydów.
Słodkowodna alga Spirulina platensis (Arthrospira platensis) jest cyjanobakterią, która dawniej była również nazywana niebiesko-zielonymi algami. Znana jest z niezwykłej gęstości składników odżywczych, a zwłaszcza z naturalnie wysokiej zawartości fikocyjaniny, naturalnie niebieskiego pigmentu, który jest typowy dla niebiesko-zielonych alg. Nasz asortyment Spiruliny obejmuje wiodące na świecie produkty premium pochodzące z najlepszych metod uprawy Spiruliny, z których każda ma swoje własne zalety.
Wysoka zawartość białka, a także chlorofil, witaminy, minerały, pierwiastki śladowe, aminokwasy i enzymy nadają młodym pędom trawy jęczmiennej wyjątkową wartość wśród naturalnej żywności. Ze względu na aktywność enzymatyczną kiełków, zawarte w nich składniki odżywcze są również otwarte i dostępne.