Nowy klient? Rozpocznij tutaj.
  1. Status zamówienia
  2. Zamów ponownie
  3. Zmień zamówienie
  4. Zwrot, reklamacja
  5. Skontaktuj się z nami

Żelki owocowe
Bacillus Subtilis

CZERWONE OWOCE

SKU
N7270CPL
Wegańskie żelki witaminowe z Bacillus subtilis, bez dodatku cukru bez sztucznych słodzików i barwników. 60 żelek po 1 mld CFU. B. subtilis
  • Owocowo-jagodowy smak jeżyny, maliny, truskawki, wiśni z jabłkiem
  • Wyprodukowane z naturalnych, aromatycznych koncentratów soków owocowych, przecierów owocowych, pektyny i 100% naturalnych aromatów owocowych.
  • Bez dodatku cukru, sztucznych słodzików i substytutów cukru
    (Uwaga: ze względów produkcyjnych jako nośnik stosuje się do 20 mg dekstryny ryżowej na 1 żelkę)
  • Łagodna słodycz dzięki naturalnej fruktozie z owoców
  • Brak sztucznych barwników i aromatów
  • 1 miliard CFU (jednostek tworzących kolonie) Bacillus subtilis na żelkę
  • B. subtilis jest również znany jako " Laszeczka sienna"
  • Występuje naturalnie m.in. w glebie bogatej w próchnicę, sianie, powietrzu, wodzie oraz w jelitach ludzi i zwierząt.
  • Produkt wegański, bez glutenu, bez soi i wolny od GMO
49,90 zł
60 żelek
Korzystny zestaw -5%

Dostawa : 1-3 Dni robocze

Z VAT, bez kosztów wysyłki.

SKU
N7270CPL
332,67 zł / 1kg
Na stanie

Składniki bioaktywne premium

  • Wegańskie żelki z 1mld CFU ( jbk.) bakterii Bacillus subtilis
  • Bacillus subtilis to wybrane, naturalnie występujące i odtwarzalne szczepy bakterii
  • Żywe mikroorganizmy mogą aktywnie chronić się przed kwasem żołądkowym.
  • Osadzone w naturalnej matrycy z owoców jeżyny, maliny, truskawki i wiśni z jabłkiem
  • Kolor i słodycz żelek pochodzą wyłącznie z użytych owoców
  • Czysta pektyna jako roślinna substancja żelująca
  • Tłuszcz kokosowy i rzepakowy oraz wosk carnauba jako roślinne substancje glazurujące

To nas wyróżnia

Nasze żelki witaminowe produkowane są z naturalnych, szczególnie aromatycznych koncentratów soków owocowych i przecierów owocowych. Dzięki starannemu procesowi zagęszczania, żelki mają charakterystyczny owocowy smak i delikatną konsystencję.

W procesie produkcji niezbędne są składniki żelujące, które gwarantują odpowiednią twardość i charakterystyczny smak, a także substancje powlekające, które zapobiegają sklejaniu się żelek. W naszych żelkach witaminowych stosujemy czysto roślinny składnik żelujący - pektynę. Całkowicie unikamy żelatyny zwierzęcej, którą często uzyskuje się z niskiej jakości odpadów poubojowych, jak również skrobi modyfikowanej. Jest ona często stosowane jaka alternatywa roślinna dla żelatyny, ale często są to skrobie modyfikowane chemicznie, które nie są opisane bardziej szczegółowo. W składzie otoczki stosujemy tłuszcz kokosowy, rzepakowy i wosk carnauba, dlatego nasze żelki witaminowe są w 100% wegańskie.

W produkcji żelek witaminowych powszechnie stosuje się sztuczne substancje słodzące lub zamienniki cukru. Nasze żelki są produkowane całkowicie bez sztucznych słodzików lub zamienników cukru, jak również bez dodatkowego dodatku cukru. Z prawnego punktu widzenia określenie "bez dodatku cukru" może być stosowane również w przypadku produktów zawierających substancje słodzące, takie jak maltitol, choć ściśle rzecz biorąc jest to rodzaj cukru. Owocowa słodycz naszych witaminowych żelek pochodzi wyłącznie z użytych składników owocowych i zawartej w nich naturalnie fruktozy. Uwaga: ze względów technicznych w produkcji stosuje się do 20mg dekstryny ryżowej w 1 żelce jako nośnik.

Wykorzystujemy w pełni naturalny aromat z owoców. W wielu przypadkach stosuje się tanie, syntetyczne aromaty lub "naturalne" aromaty, które uzyskuje się przy pomocy grzybów pleśniowych lub genetycznie modyfikowanych mikroorganizmów. To samo dotyczy barwników stosowanych do wzmocnienia naturalnej barwy składników owocowych. Często są one uzyskiwane syntetycznie. Do naszych żelek witaminowych nie dodajemy żadnych barwników. Ich kolor pochodzi wyłącznie z naturalnych koncentratów i przecierów owocowych.

W procesie produkcj potrzebne są również tak zwane regulatory kwasowości. Dlatego często stosuje się tani kwas cytrynowy, otrzymywany również za pomocą grzybów pleśniowych lub genetycznie modyfikowanych mikroorganizmów, lub związki fosforanowe, takie jak fosforan trójwapniowy. Lepszą alternatywą, którą stosujemy w naszych żelkach, jest kwas askorbinowy (witamina C) i związki cytrynowe, takie jak cytrynian trójpotasowy.

Dodatkowo nasze żelki witaminowe są w 100% bezglutenowe i wolne od soi.

Żelki jagodowe Bacillus subtilis charakteryzują się owocowym jagodowym smakiem jeżyny, maliny, truskawki i wiśni. Każda żelka zawiera 1 mld jtk bakterii B. subtilis.

Jako opakowanie używamy przyjazne środowisku butelki ze szkła brązowego chroniące przed promieniami słonecznymi zamiast tworzywa sztucznego.

True Clean Label

  • Składniki aktywne klasy premium w postaci czystych substancji
  • Zawsze bezpośrednio od wiodących producentów z całego świata
  • Wszystkie mieszanki wyselekcjonowanych, pojedynczych surowców
  • Maksymalnie unikamy wszelkich dodatków i substancji pomocniczych
  • Jako dodatki stosujemy tylko wartościowe substancje naturalne
  • Dobrowolnie deklarujemy wszystkie składniki, także nie wymagające deklaracji w składzie
  • Maksymalne unikamy w ekstrakcji rozpuszczalników chemicznych
  • Ekskluzywne produkty wykonywane na zamówienie, co zapewnia czystość i jakość
  • Niezależne testy laboratoryjne można sprawdzić na stronie produktu
  • Dostawcy premium z uczciwymi warunkami pracy
  • Napełnianie w Niemczech i UE (HACCP, GMP, ISO 22000:2018)
  • Tylko wegańskie otoczki kapsułek: w 100% bez karagenu i PEG
  • Opakowania stosowane to butelki ze szkła bursztynowego, 100% kompostowalne torebki z zamkiem strunowym
  • Przechowywanie w specjalnych pojemnikach wolnych od substancji szkodliwych
  • Wysyłka w kartonach nie zawierających olejów mineralnych
  • Wszystkie produkty w 100% wolne od: stearynianu magnezu, dwutlenku krzemu, nanocząsteczek (bez wyjątków prawnych), inżynierii genetycznej, sztucznych barwnikiów i aromatów, dwutlenku tytanu, dodatkowego cukru i substancji słodzących

Dawkowanie

Zalecane spożycie

1-4 żelki dziennie.
Żelki do zucia, nie połykać w całości.

Suplement diety

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki do spożycia. Nie zastępuje zrównoważonego i urozmaiconego pożywienia i praktykowania zdrowego stylu życia. Przechowywać poza zasięgiem małych dzieci.

Przechowywanie

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego i ciepła.

Składniki

Składniki

Koncentrat soku jabłkowego, koncentrat przecieru jabłkowego, koncentrat przecieru owocowego (jeżyna, malina, truskawka, wiśnia), substancja żelująca: pektyna, koncentrat soku cytrynowego, koncentrat soku z czarnej marchwi, regulator kwasowości: cytrynian tripotasowy, aromaty naturalne, błonnik cytrusowy, Bacillus subtilis (nośnik: dekstryna ryżowa), substancja glazurująca: tłuszcz roślinny (kokosowy, rzepakowy), wosk carnauba.

Wartość odżywcza 1 / 4 sztuki (2,5g / 10g) %RWS*
Wartość energetyczna36kJ/ 8,5kcal / 144kJ/ 34kcal 
Tłuszcz0,04g / 0,16g 
  w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,017g / 0,07g 
Węglowodany1,84g / 7,38g 
  w tym cukry⥉1,73g / 6,94g 
Błonnik pokarmowy0,15g / 0,62g 
Białka0,025g / 0,1g 
Sól0g / 0g 
Bacillus subtilis1 mld CFU /            4 mld CFU-** / -**

* % referencyjnej wartości spożycia
** brak odniesienia
⥉ naturalny cukier owocowy

W żelce: 1mld CFU B. subtilis
Razem: 60 żelek / opakowanie

Szczegóły produktu

Niemiecki Centralny Numer Farmaceutyczny (PZN): 18193330
Pochodzenie Wyprodukowane w Niemczech
Produkcja Produkcja własna w Europie
Napełnianie i hermetyzacja w UE zgodnie z HACCP, GMP / ISO 22000:2018.
Przechowywanie gotowych produktów zapakowanych w szkło w specjalnych nietoksycznych pojemnikach.
Wysyłka w kartonach wolnych od oleju mineralnego
Opakowanie Butelka z brązowego szkła chroniąca przed światłem i utlenianiem (bez zmiękczaczy, BPA).
Usuwanie etykiety dla ponownego wykorzystania butelki Aby ponownie użyć szklanej butelki, etykietę można łatwo usunąć, mocząc ją w gorącej wodzie przez 5 minut. Ewentualne pozostałości kleju można zmyć niewielką ilością płynu do mycia naczyń.

Testy laboratoryjne

Czystość jest jednym z naszych najwyższych standardów jakości. W tym celu zarówno nasze surowce, jak i gotowe produkty końcowe regularnie testujemy w niezależnych laboratoriach pod kątem czystości i zawartości składników aktywnych. Aby zapewnić Państwu jak największą przejrzystość naszej wyjątkowej jakości, znajdą Państwo tutaj do wglądu fragmenty niektórych ważnych badań laboratoryjnych.

Sunday Natural

Filozofia firmy Sunday 

Od tysięcy lat we wszystkich rejonach świata istnieją skuteczne rośliny lecznicze oraz wybitne produkty spożywcze, które pomagają nam w utrzymaniu zdrowia i witalności w naturalny sposób.

Poprzez nasze produkty staramy się przybliżyć te dawne mądrości dla zdrowia.

Przy tym podążamy za filozofią: wszystko co robimy, jest zgodne z najwyższymi wymogami naturalności, czystości i jakości. Ten ideał staramy się naśladować na wszystkich poziomach, z drobiazgowym zamiłowaniem do najdrobniejszego detalu.

Więcej o Sunday Natural

Loading...
Nie można załadować obrazu.