• Wspieramy zdrowie ponad 2 milionów klientów
  • Ponad 200 tys. pozytywnych opinii
  • Stosowane przez ponad 6000 terapeutów
Nowy klient? Rozpocznij tutaj.
  1. Zamów ponownie
  2. Status zamówienia
  3. Zmień zamówienie
  4. Zwrot, reklamacja
  5. Skontaktuj się z nami

Witamina C Complex
bio naturalna

korzystny zestaw

SKU
N5325BPL-bundle
Organiczny, certyfikowany kompleks witaminy C pochodzący naturalnie z czteru wysokiej jakości owoców i jagód oraz organicznych superfoods. W jednej kapsułce 200mg czystej, naturalnej witaminy C z organicznej aceroli, bio camu camu, bio dzikiej róży, bio rokitnika, osadzonej w wysokiej jakości polifenolach, flawonoidach i antyoksydantach ze sproszkowanych owoców SuperBerries: dzikiej borówki, maliny, truskawki, wiśni, jeżyny, maliny. 100% wegańskie, bezglutenowe, bez laktozy, bez żelatyny, bez inżynierii genetycznej, bez soi. 100 kapsułek
  • Certyfikowany organicznie, naturalny kompleks witaminy C z czterech różnych organicznych owoców, organicznych jagód i organicznych superfoods.
  • Czysta synergia: naturalna witamina C w naturalnej matrycy substancji roślinnych z 10 różnych jagód i owoców.
  • W jednej kapsułce 200 mg witaminy C z naturalnego źródła
  • Witamina C dla układu odpornościowego (obrona fizyczna), metabolizmu energetycznego, układu nerwowego i normalnego funkcjonowania umysłowego.
  • Wspiera ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym i zwiększa wchłanianie żelaza
  • Wspomaga prawidłowe tworzenie kolagenu (naczynia krwionośne, kości, chrząstki, zęby, dziąsła, skóra)
Dostosuj Witamina C Complex<br/> bio naturalna
2 x Kompleks witaminy C Bio Naturalny   + 0,00 zł

* pola wymagane

170,81 zł 179,80 zł

2x100 kapsułek
Dodaj tylko 1 opakowanie

Dostawa: 1-3 Dni robocze (Free delivery from 99€)

Z VAT, bez kosztów wysyłki.

SKU
N5325BPL-bundle
926,30 zł / 1kg

Składniki bioaktywne premium

  • Certyfikowany organiczny, naturalny kompleks witaminy C z czterech różnych owoców i jagód oraz superfoods.
  • Pełna synergia: czysta naturalna witamina C w naturalnej matrycy roślinnej
  • 200 mg naturalnej organicznej witaminy C w kapsułce
  • Różnorodność form: organiczne: acerola, camu-camu, owoc dzikiej róży, organiczny rokitnik oraz organiczne superfoods
  • Efekt synergii: połączone z proszkiem z ekologicznych owoców
  • Z organicznych owoców dzikiej borówki, truskawki, wiśni, jeżyny, maliny, również bogate w witaminę C
  • Bogata matryca substancji roślinnych z szerokim spektrum naturalnych antyoksydantów, z których każdy ma swój własny profil działania
  • Organiczna acerola jako czysty liofilizowany sok z całej wiśni aceroli z 30% zawartością witaminy C z Brazylii
  • Organiczne Camu-Camu jako 100% naturalny i czysty proszek Camu Camu (z nasionami) w jakości surowej żywności, z Peru
  • Ekologiczny proszek owocowy Premium z oryginalnych owoców dzikiej róży Rosa Canina z Chile (ponad 800 m w Andach)
  • Ekologiczny proszek z całych owoców rokitnika z suszonych na powietrzu owoców,
  • Czyste otoczki kapsułek z roślinnej celulozy (HPMC), wegańskie, bez karagenu i PEG

To nas wyróżnia

Witamina C nie występuje w przyrodzie jako izolowana pojedyncza substancja czynna, ale zawsze jest zintegrowana z bogatą matrycą różnych polifenoli roślinnych i innych wtórnych substancji roślinnych. Mają one nie tylko działanie oszczędzające witaminę C i synergiczne poprzez własne działanie przeciwutleniające, ale także wpływają na biodostępność i czas retencji witaminy C.

Nasz bio kompleks witaminy C dostarcza witaminę C z różnych naturalnych, roślinnych źródeł, takich jak organiczne owoce: wiśnia aceroli, camu camu, owoce dzikiej róży i rokitnik, a także specjalne proszki owocowe i jagodowe z owoców w jakości bio z czarnej porzeczki, dzikiej borówki, truskawki, wiśni, jeżyny i maliny, które dostarczają dalszych cennych składników odżywczych i substancji witalnych. Wszystkie surowce pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych i są przetwarzane odpowiednio delikatnie i w idealnych warunkach. Wszystkie nasze proszki owocowe są delikatnie liofilizowane lub suszone powietrzem, aby zachować naturalnie wysoką zawartość witaminy C oraz wszystkie cenne substancje roślinne w maksymalnym stopniu. Powstrzymujemy się od stosowania procesów szybkiego suszenia, które mogą znacznie zmniejszyć naturalną różnorodność składników odżywczych.

Wszystkie nasze składniki pochodzą z upraw ekologicznych bez pestycydów i są zawarte w postaci proszku z całych owoców. Pełna zawartość witaminy C pochodzi wyłącznie z pięciu wymienionych źródeł roślinnych.

Jako otoczki kapsułek używamy specjalnych kapsułek HPMC, które w przeciwieństwie do większości innych kapsułek HPMC lub z pullulanu dostępnych na rynku, są w 100% wolne od kontrowersyjnych, ale nie deklarowanych substancji pomocniczych: karagenu i PEG. Jako opakowania używamy chroniącego przed światłem i przyjaznego dla środowiska szkła bursztynowego zamiast plastiku.

True Clean Label

  • Tylko substancje aktywne w jakości premium jako czyste substancje
  • Zawsze pozyskiwane bezpośrednio od najlepszych producentów na świecie
  • Wszystkie mieszanki z tych wyselekcjonowanych poszczególnych surowców
  • Jeśli dodatki, to tylko fizjologicznie wartościowe substancje naturalne
  • Dobrowolna deklaracja wszystkich składników i dodatków
  • Maksymalne unikanie chemicznych rozpuszczalników w ekstraktach
  • Systematyczne badania jakości w niezależnych laboratoriach
  • Tylko dostawcy premium z uczciwymi warunkami pracy
  • Napełnianie w Niemczech i Unii Europejskiej (HACCP, GMP, ISO 22000:2018)
  • Tylko wegańskie otoczki kapsułek: w 100% wolne od karagenu i PEG
  • Opakowanie z brązowego szkła, 100% kompostowalne torebki z zamkiem strunowym
  • Przechowywanie w specjalnych pojemnikach wolnych od substancji szkodliwych
  • Wysyłka w pudełkach nie zawierających olejów mineralnych
  • Wszystkie produkty są w 100% wolne od:
    stearynianu magnezu, nanocząsteczek (bez wyjątków prawnych), dwutlenku tytanu, inżynierii genetycznej, sztucznych barwników, aromatów i substancji słodzących oraz dodatku cukru

Działanie

Witamina C bierze udział w licznych reakcjach redoks w organizmie człowieka jako antyoksydant i kofaktor, wpływając tym samym na liczne procesy, takie jak antyoksydacyjna ochrona komórek, układ odpornościowy i metabolizm energetyczny. Bierze również udział w tworzeniu białka strukturalnego - kolagenu (skóra, chrząstki, kości, naczynia krwionośne) oraz w syntezie m. in. hormonów.

Wyższe stężenie witaminy C występuje naturalnie w świeżych owocach, warzywach i jagodach, takich jak m. in. camu camu, jagody rokitnika, wiśnia acerola, owoce dzikiej róży, czarna porzeczka, jarmuż, pietruszka, kiwi i owoce cytrusowe.

Witamina C jest wciąż intensywnie badana. Niemal co roku odkrywane są nowe mechanizmy działania tej fascynującej witaminy. Dotychczas UE wydała następujące oświadczenia dotyczące witaminy C:

Oświadczenia zdrowotne odnośnie witaminy C (wg. EFSA):

Witamina C przyczynia się do:

  • zmniejszenia zmęczenia i znużenia
  • właściwego działania psychiki
  • regeneracji zredukowanej formy witaminy E
  • właściwego metabolizmu energetycznego
  • ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym
  • właściwego funkcjonowania układu odpornościowego (obrona fizyczna)
  • właściwego funkcjonowania układu nerwowego
  • ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym
  • prawidłowego tworzenia kolagenu dla właściwego funkcjonowania naczyń krwionośnych
  • prawidłowego tworzenia kolagenu dla właściwego funkcjonowania kości
  • prawidłowego tworzenia kolagenu dla właściwego funkcjonowania chrząstki
  • prawidłowego tworzenia kolagenu dla właściwego funkcjonowania zębów
  • prawidłowego tworzenia kolagenu dla właściwego funkcjonowania dziąseł
    -prawidłowego tworzenia kolagenu dla właściwego funkcjonowania skóry
  • w celu zwiększenia wchłaniania żelaza,
  • utrzymania prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego (obrona fizyczna) podczas i po intensywnym wysiłku fizycznym.

Efekt synergii dzięki bioflawonoidom

Bioflawonoidy są najpowszechniejszymi i najważniejszymi wtórnymi związkami roślinnymi. Występują w warzywach, owocach i ziołach i są odpowiedzialne na przykład za żywy kolor jagód lub ciemnych warzyw liściastych. Bioflawonoidy mają silne właściwości przeciwutleniające i aby naturalnie wspierać ten synergistyczny efekt, nasze kompleksy witaminy C zawierają szerokie spektrum cennych bioflawonoidów z owoców cytrusowych, jagód i superfoods, naturalnie bogatych w witaminę C w kontekście naturalnych substancji witalnych.

Acerola

Nasza acerola pochodzi z Brazylii, gdzie jest delikatnie liofilizowana natychmiast po zbiorach i przetwarzana na naturalny proszek owocowy bez dodatku wątpliwych nośników ekstraktu, takich jak maltodekstryna. Wiśnia acerola znana jest z wyjątkowo wysokiej zawartości naturalnej witaminy C, wynoszącej ok. 1700mg/100g w świeżych owocach.

Owoc Camu Camu

Małe żółto-czerwone owoce Camu Camu (Myrciaria dubia) rosną dziko w peruwiańskiej Amazonii. Owocowo-kwaśna, lekko gorzka jagoda jest uważana za jedną z najbardziej bogatych w witaminę C roślin na ziemi i zawiera jej około 40 razy więcej niż pomarańcza. Jej suszony miąższ może osiągać szczytowe wartości 13-14% witaminy C.

Dzika róża

W Chile rozwijają się najbardziej bogate w substancje witalne odmiany dzikiej róży (Rosa canina L.), które wykorzystujemy do produkcji naszego wysokiej jakości proszku z dzikiej róży. W trudnych warunkach klimatycznych na południu Chile (na wysokości 800m n. p. m.) dzikie krzewy rosną powoli, co pozwala na rozwój wyjątkowej jakości naszych owoców. Już Hildegarda von Bingen przypisywała tej roślinie szczególne właściwości.

Rokitnik zwyczajny

Jagody rokitnika to małe czerwono-pomarańczowe owoce krzewu rokitnika zwyczajnego (Hippophae rhamnoides) i uważane są za prawdziwe bomby witaminowe. Rokitnik zawiera około 10 razy więcej witaminy C niż cytryna, co czyni go doskonałym źródłem witaminy C.

Mieszanki substancji roślinnych

Mieszanki substancji roślinnych Kompleks zawiera również polifenole z czarnych porzeczek, truskawek, wiśni, dzikich jagód, malin i jeżyn.

Dawkowanie

Zalecenia dawkowania

Przyjmować 1 kapsułkę dziennie (200 mg witaminy C w kapsułce).

Dzienne zapotrzebowanie

Instytut Żywności i Żywienia (IŻŻ) zaleca mężczyznom przyjmowanie 90mg witaminy C dziennie, a kobietom – 75 mg. Zalecana dawka przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności) wynosi 80mg.

Witamina C powinna być dzielona na kilka dawek w ciągu dnia, ponieważ poziom jej we krwi spada relatywnie szybko po przyjęciu i organizm ludzki może przyjąć jednorazowo tylko określoną ilość do tkanek (nasycenie).

Suplement diety

Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Suplementy diety nie zastępują zrównoważonej i zróżnicowanej diety. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową.

Przechowywanie 

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego i ciepła.

Składniki

Składniki:

Składniki: sproszkowany owoc aceroli*ᛡ (Malpighia glabra), proszek z owoców camu camu* (Myrciaria dubia), sproszkowany owoc dzikiej róży* (Rosa canina), proszek z owoców rokitnika zwyczajnego*⤉(Hippophaë rhamnoides), owoce czarnej porzeczki w proszku*ᛡ (Ribes nigrum), truskawki w proszku*ᛡ (Fragaria × ananassa), sproszkowany owoc wiśni*ᛡ (Prunus cerasus), proszek z owoców dzikiej borówki*ᛡ(Vaccinium myrtillus), owoce jeżyny w proszku*ᛡ (Rubus fruticosus), owoce maliny w proszku*ᛡ (Rubus idaeus L).
Otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza.

Składniki / 1 kapsułka% RWS
Witamina C200mg250
    z aceroli w proszkuᛡ654mg-**
    z camu camu w proszku50mg-**
    z dzikiej róży w proszku⤉25mg-**
    z rokitnika w proszku⤉25mg-**
Czarna porzeczka w proszku⤉25mg-**
Truskawka w proszkuᛡ5mg-**
Wiśnia w proszkuᛡ5mg-**
Leśne jagody w proszkuᛡ5mg-**
Jeżyny w proszkuᛡ5mg-**
Maliny w proszkuᛡ5mg-**

* % referencyjnej wartości spożycia
** brak odniesienia
ᛡ liofilizowane,
⤉ suszone na powietrzu 

W kapsułce: 200 mg witaminy C
Razem: 20 000 mg / opakowanie

 

Certyfikacja bio

Szczegóły produktu

Niemiecki Centralny Numer Farmaceutyczny (PZN) 17873206
Produkcja Produkcja własna w Europie Napełnianie w UE zgodnie z HACCP, GMP / ISO 22000:2018.
Przechowywanie butelkowanych wyrobów gotowych w specjalnych opakowaniach wolnych od substancji szkodliwych.
Wysyłka w kartonach wolnych od olejów mineralnych
Kapsułki Celuloza roślinna (HPMC), wegańskie
Jakość HPMC premium: wolne od spornych dodatków karagenu i PEG
Opakowanie Butelka z brązowego szkła chroniąca przed światłem i utlenianiem (bez zmiękczaczy, BPA)
Usuwanie etykiety w celu ponownego wykorzystania opakowania Aby ponownie użyć szklanej butelki, etykietę można łatwo usunąć mocząc ją w gorącej wodzie przez 5 minut. Pozostałości kleju można zetrzeć niewielką ilością płynu do mycia naczyń.

Testy laboratoryjne

Czystość jest jednym z naszych najwyższych standardów jakości. W tym celu zarówno nasze surowce, jak i gotowe produkty końcowe regularnie testujemy w niezależnych laboratoriach pod kątem czystości i zawartości składników aktywnych. Aby zapewnić Państwu jak największą przejrzystość naszej wyjątkowej jakości, znajdą Państwo tutaj do wglądu fragmenty niektórych ważnych badań laboratoryjnych.

Sunday Natural

Filozofia Firmy Sunday

Od tysięcy lat we wszystkich rejonach świata istnieją skuteczne rośliny lecznicze oraz doskonałe produkty spożywcze, które w naturalny sposób pomagają nam w utrzymaniu zdrowia i witalności.

Poprzez nasze produkty staramy się jak najbardziej zbliżyć do tych pradawnych mądrości.

Dlatego kierujemy się prostą filozofią: wszystko co robimy, jest zgodne z najwyższymi wymogami naturalności, czystości i jakości. Dążymy do tego ideału na wszystkich poziomach, skrupulatnie i z dbałością o najdrobniejsze szczegóły.

Więcej o Sunday Natural.

Loading...
Nie można załadować obrazu.