
Rośliny & Strąki
Rośliny i nasiona roślin strączkowych od zawsze stanowiły integralną część ludzkiej diety. Zawierają one bogate spektrum cennych składników, w tym wiele wtórnych substancji roślinnych. Dotychczasowa wiedza na temat szczególnych właściwości niektórych roślin i nasion roślin strączkowych jest coraz częściej potwierdzana badaniami naukowymi.
Babka płesznik
Łuski babki płesznik to łuski babki babki zwyczajnej / ovata, (łac. Psyllium flea). Kiedy owoce rośliny są dojrzałe, małe nasiona podskakują, przypominając wyglądem pchły. Stąd nazwa nasiona pcheł lub po łacinie pchła psyllium. Szczególnie łuski nasion psyllium są naturalnie bogate w cenny, śluzotwórczy błonnik pokarmowy, polisacharydy śluzu flosowego, które pęcznieją pod wpływem cieczy jako substancja żelowa. Łuski babki płesznik są ważną częścią indyjskiej sztuki leczenia ajurwedy od ponad 2000 lat i są tam tradycyjnie stosowane w problemach trawiennych i żołądkowo-jelitowych. Były również używane w Europie od czasów starożytnych.
MCT C8 olej
Olej MCT o najwyższej jakości organicznej. Naturalne trójglicerydy średniołańcuchowe z czystego oleju kokosowego. 100% czysty kwas kaprylowy C8 jako naturalny ekstrakt z oleju kokosowego. Bezchemiczny proces ekstrakcji, bez oleju palmowego.
MCT C8 + C10 olej
Olej MCT najwyższej jakości organicznej. Naturalne trójglicerydy średniołańcuchowe z czystego oleju kokosowego. Zawiera 60% kwasu kaprylowego C8 + 40% kwasu kaprynowego C10. Bez oleju palmowego.