Spirulina Hawaii firmy Nutrex, wyprodukowana specjalnie dla nas bez dodatków ( zwłaszcza bez dwutlenku krzemu) w formie tabletek. Dzięki temu jesteśmy jedynym dostawcą na rynku, który przetwarza Spirulinę Hawaii bez tego dodatku.
Tropikalny klimat z niezmiennie wysokim poziomem promieniowania słonecznego gwarantuje najwyższą jakość spiruliny przez cały rok. Ogromną wagę przywiązuje się do zrównoważonego rozwoju w produkcji: zużyta woda (źródlana i morska) jest oczyszczana i ponownie wykorzystywana. Dzięki delikatnemu suszeniu rozpyłowemu w niskich temperaturach metodą ocean- chill, nasza hawajska Spirulina nadaje się również jako surowa żywność. Smak jest przyjemnie łagodny w porównaniu z innymi produktami ze spiruliny. Prawdziwa alternatywa nawet dla tych, którzy nie lubią typowego smaku alg!
Hawajska Spirulina charakteryzuje się wysoką zawartością fikocyjaniny (9000mg / 100g - zmienna, gdyż jest to produkt naturalny). Naturalnie silny niebieski barwnik jest charakterystyczny dla alg spirulina i nadaje proszkowi charakterystyczny ciemnozielony kolor.
Pomysłowa, biologicznie zrównoważona i stale kontrolowana równowaga w zbiorniku hodowlanym zapobiega rozwojowi obcych glonów, dzięki czemu z oryginalną hawajską Spiruliną od Sunday otrzymujesz ultra czystą jakość, która gwarantuje, że jest wolna od obcych substancji i wszelkich zanieczyszczeń. Po wyschnięciu Spirulina Platensis Pacifica jest natychmiast pakowana hermetycznie do butelek z brązowego szkła, a nie, jak ma to miejsce w przypadku innych producentów, gdzie jest konserwowana poprzez promieniowanie radioaktywne. Naturalna zawartość jodu w słodkowodnych algach Spirulina i Chlorella jest znacznie niższa niż w algach morskich. Dlatego jod jest obecny tylko w niewielkich ilościach w naszym produkcie, co sprawia, że codzienne spożywanie jest nieszkodliwe.