Nowy klient? Rozpocznij tutaj.
  1. Status zamówienia
  2. Zamów ponownie
  3. Zmień zamówienie
  4. Zwrot, reklamacja
  5. Skontaktuj się z nami

Nattokinaza
Kapsułki

korzystny zestaw

SKU
N5103CPL-bundle
Wysoka dawka nattokinazy 60 000 FU (jednostek fibrynolitycznych) na gram przy pełnej aktywności enzymatycznej 2 000 FU na kapsułkę. Nattokinaza pozyskiwana z fermentacji ziaren soi (bez GMO) przez jednego z wiodących światowych producentów wysokiej jakości na przykładzie tradycyjnego japońskiego dania natto. Nasz produkt nie zawiera witaminy K2, jest wolny od GMO, wegański i bez soi. 2x 120 kapsułek
  • Najwyższa aktywność enzymatyczna: wysoka dawka nattokinazy z 60.000 FU na gram
  • Z naturalnej fermentacji soi wolnej od GMO od jednego z trzech największych producentów
  • Wysokiej czystości: gwarantowany produkt końcowy wolny od soi
  • Pełna nattokinaza 2.000 FU na kapsułkę
  • Delikatne liofilizowanie ekstraktu dla optymalnego zachowania aktywności enzymu
  • Gwarantowany brak witaminy K2: została ona specjalnie usunięta, ponieważ wpływa to na działanie nattokinazy
  • Bogaty w składniki odżywcze proszek z kiełków gryki jako naturalny wypełniacz
Dostosuj Nattokinaza<br>Kapsułki
2 x Nattokinaza kapsułki   + 0,00 zł

* pola wymagane

130,91 zł 137,80 zł

2x120 kapsułek
Dodaj tylko 1 opakowanie

Dostawa : 1-3 Dni robocze

Z VAT, bez kosztów wysyłki.

SKU
N5103CPL-bundle
2 181,83 zł / 1kg

Składniki bioaktywne premium

  • Nattokinaza z fermentacji soi wolnej od GMO od jednego z trzech najlepszych producentów.
  • Produkowana na wzór tradycyjnej japońskiej potrawy Natto z zielonej soi (bez GMO)
  • Produkt końcowy gwarantowany jako wolny od soi i specjalnie oczyszczony z witaminy K2
  • Delikatne liofilizowanie ekstraktu dla optymalnego zachowania aktywności enzymatycznej
  • Aktywność enzymatyczna: nattokinaza z 60 000 FU (jednostek fibrynolitycznych) na gram
  • 2 000 FU nattokinazy na kapsułkę
  • Błonnik akacjowy bogaty w błonnik pokarmowy jako naturalna substancja wypełniająca
  • Źródło pożywienia dla bifido- i laktobakterii w jelitach

To nas wyróżnia

Wyizolowanie enzymu nattokinazy z najbardziej naturalnego ze wszystkich źródeł, tradycyjnego japońskiego dania natto (sfermentowanej soi), jest bardzo pracochłonne. Dlatego wybraliśmy najbliższą metodę produkcji. Nasza nattokinaza o szczytowej aktywności enzymatycznej 60 000 FU na gram pochodzi od jednego z trzech wiodących światowych producentów wysokiej jakości i jest w 100% pozyskiwana z naturalnej fermentacji soi wolnej od GMO przez bakterię Bacillus subtilis produkującą nattokinazę - w rezultacie całkowicie wolna od soi.

Wyraźnie dystansujemy się od producentów i produktów słabej jakości na rynku, którzy wykorzystują genetycznie modyfikowaną soję lub nawet całkowicie nie pochodzą z fermentacji, ale zamiast tego używają pozostałości po produkcji krewetek (skorupek krabów) jako pożywki dla bakterii. Oznacza to, że wiele produktów z nattokinazą nie jest wegańskich.

Ponieważ źródło węglowodanów jest niezbędne dla stabilności i bioaktywności enzymu, proces produkcyjny nattokinazy wymaga maltodekstryny, która jednak nie musi być deklarowana w składzie i dlatego często nie jest pokazana na wielu etykietach. Kierując się naszą filozofią True Clean Label®, ręczymy za pełną deklarację wszystkich składników. Dzięki naszej wysokiej dawce 60 000 FU na gram nattokinazy osiągamy na całym świecie minimalną wartość maltodekstryny na kapsułkę, która wynosi poniżej 20%. Ponadto, w przeciwieństwie do innych producentów, nie używamy kukurydzy jako źródła maltodekstryny, tylko tapiokę z manioku wolną od GMO.

Ten produkt jest całkowicie oczyszczony z witaminy K2.

Jako jedyny inny składnik używamy przyjaznego dla jelit włókna akacjowego ze zrównoważonej uprawy bez pestycydów jako czystego naturalnego nośnika. W przeciwieństwie do zwykłego syntetycznego wypełniacza mikrokrystalicznej celulozy zawierającej nanocząsteczki, jako wypełniacz stosujemy naturalny, bogaty w błonnik produkt spożywczy. Nasze włókno akacjowe pochodzi z neutralnych dla klimatu, zrównoważonych, oszczędzających zasoby i uczciwych upraw.

Jako otoczki kapsułek używamy specjalnych kapsułek HPMC, które w przeciwieństwie do większości innych kapsułek HPMC lub z pullulanu dostępnych na rynku, są w 100% wolne od kontrowersyjnych, ale nie deklarowanych substancji pomocniczych: karagenu i PEG. Jako opakowania używamy chroniącego przed światłem i przyjaznego dla środowiska szkła bursztynowego zamiast plastiku.

True Clean Label

  • Tylko substancje aktywne w jakości premium jako czyste substancje
  • Zawsze pozyskiwane bezpośrednio od najlepszych producentów na świecie
  • Wszystkie mieszanki z tych wyselekcjonowanych poszczególnych surowców
  • Jeśli dodatki, to tylko fizjologicznie wartościowe substancje naturalne
  • Dobrowolna deklaracja wszystkich składników i dodatków
  • Maksymalne unikanie chemicznych rozpuszczalników w ekstraktach
  • Systematyczne badania jakości w niezależnych laboratoriach
  • Tylko dostawcy premium z uczciwymi warunkami pracy
  • Napełnianie w Niemczech i Unii Europejskiej (HACCP, GMP, ISO 22000:2018)
  • Tylko wegańskie otoczki kapsułek: w 100% wolne od karagenu i PEG
  • Opakowanie z brązowego szkła, 100% kompostowalne torebki z zamkiem strunowym
  • Przechowywanie w specjalnych pojemnikach wolnych od substancji szkodliwych
  • Wysyłka w pudełkach nie zawierających olejów mineralnych
  • Wszystkie produkty w każdym przypadku 100% wolne od: stearynianu magnezu, dwutlenku krzemu, nanocząsteczek, inżynierii genetycznej, napromieniowania, sztucznych barwników i aromatów, dwutlenku tytanu, dodanych cukrów i substancji słodzących

Nattokinaza

Nattokinaza to enzym pozyskiwany z tradycyjnej japońskiej potrawy natto i od wieków spożywany w Japonii jako szczególnie zdrowy i bogaty w enzymy podstawowy pokarm.

Natto to nieobrane, zielone ziarna soi, które są fermentowane przez bakterię Bacillus subtilis natto. Aby bakteria mogła strawić składniki odżywcze w soi, wytwarza duże ilości enzymu nattokinase, proteazy zbudowanej z 275 aminokwasów. Proteazy to wszystkie enzymy zdolne do rozkładania białek, a nattokinaza specjalizuje się w rozkładaniu fibryn, czyli jest aktywna fibrynolitycznie.

Dla naszych kubków smakowych i nerwu węchowego natto jest często daniem, do którego trzeba się przyzwyczaić.

Dawkowanie

Zalecenia dawkowania

Przyjmować 1 kapsułkę (33,4mg, odpowiada 2000 FU nattokinazy) dziennie z 200ml wody.

Przeciwwskazania

Nieodpowiednie dla kobiet w ciąży i karmiących piersią. Nie przyjmować nattokinazy wraz z lekami rozrzedzającymi krew, w przypadku skłonności do krwawień lub przed zabiegiem chirurgicznym. Osoby przyjmujące leki powinny spożywać produkt wyłącznie pod nadzorem lekarza.

Analiza producenta nie wykazała obecności białka sojowego w surowcu, jednak nie polecamy produktu osobom z alergią na soję.

Suplement diety

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki do spożycia. Suplementy diety nie zastępują zrównoważonego i urozmaiconego pożywienia. Przechowywać poza zasięgiem małych dzieci.

Przechowywanie

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego i ciepła.

Składniki

Składniki:

Nattokinaza, proszek z kiełków gryki, maltodekstryna z manioku (wolna od GMO).
Otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza.

Składniki w dziennej porcji (1 kapsułka) % RWS*
Nattokinaza 33,4mg (2 000 FU) -**

* referencyjna wartość spożycia
** brak odniesienia


Na kapsułkę: 33,4 mg nattokinazy (2 000 FU)
Razem: 4008 mg nattokinazy (24 0000 FU) / opakowanie

Szczegóły produktu

Niemiecki Centralny Numer Farmaceutyczny (PZN): 16354846
Produkcja Napełnianie i hermetyzacja w UE zgodnie z HACCP, GMP / ISO 22000:2018.
Przechowywanie produktów końcowych zapakowanych w szkło w specjalnych nietoksycznych pojemnikach.
Wysyłka w kartonach wolnych od oleju mineralnego
Kapsułki Celuloza roślinna (HPMC), wegańskie
Jakość HPMC premium: wolne od spornych dodatków karagenu i PEG
Opakowanie Butelka szklana chroniąca przed światłem i utlenianiem (bez zmiękczaczy, BPA).
Usuwanie etykiety w celu ponownego wykorzystania butelki Aby korzystać ponownie z butelki szklanej, etykieta może być lekko usunięta po namoczeniu przez 5 minut w gorącej wodzie. Ewentualne resztki kleju można łatwo usunąć przy pomocy płynu do naczyń.

Testy laboratoryjne

Czystość jest jednym z naszych najwyższych standardów jakości. W tym celu zarówno nasze surowce, jak i gotowe produkty końcowe regularnie testujemy w niezależnych laboratoriach pod kątem czystości i zawartości składników aktywnych. Aby zapewnić Państwu jak największą przejrzystość naszej wyjątkowej jakości, znajdą Państwo tutaj do wglądu fragmenty niektórych ważnych badań laboratoryjnych.

Sunday Natural

Filozofia Firmy Sunday

Od tysięcy lat we wszystkich rejonach świata istnieją skuteczne rośliny lecznicze oraz wybitne produkty spożywcze, które pomagają nam w utrzymaniu zdrowia i witalności w naturalny sposób.

Poprzez nasze produkty staramy się przybliżyć te dawne mądrości dla zdrowia.

Przy tym podążamy za filozofią: wszystko co robimy, jest zgodne z najwyższymi wymogami naturalności, czystości i jakości. Ten ideał staramy się naśladować na wszystkich poziomach, z drobiazgowym zamiłowaniem do najdrobniejszego detalu.

Więcej o Sunday Natural

Loading...
Nie można załadować obrazu.