Nasz NADH jest enzymatycznie ekstrahowany jako beta-NADH z surowców roślinnych NAD i D-glukozy za pomocą dejonizowanej wody, a następnie oczyszczany do uzyskania wysokiego stopnia czystości i liofilizowany w postaci proszku. W ten sposób uzyskuje się wysoce czysty, naturalny surowiec pochodzenia roślinnego.
Zastosowana D(+)galaktoza pochodzi z naturalnej gumy arabskiej z drzew akacji powszechnie występujących w Afryce. Do produkcji nie są wykorzystywane żadne składniki pochodzenia zwierzęcego, takie jak żelatyna, sierść czy pióra, lecz wyłącznie surowce odnawialne. Nasza D(+)galaktoza w proszku jest zatem w 100% wegańska i ma poziom czystości >99,0%.
Nasza ryboza w proszku składa się w 100% z naturalnej D-rybozy, w przeciwieństwie do chemicznie syntetyzowanej rybozy, która często zawiera L-rybozę, która prawie nie występuje w naturze. Z czysto roślinnego źródła, D-ryboza jest uzyskiwana poprzez fermentację glukozy. Mikroorganizmy wykorzystują do tego ten sam szlak metaboliczny, co ludzie - szlak fosforanu pentozy. Z tego powodu produkowana jest tylko D-ryboza, a nie L-ryboza, która jest bezużyteczna dla organizmów. W procesie produkcji nie są wykorzystywane żadne składniki pochodzenia zwierzęcego, takie jak żelatyna, sierść czy pióra, a stosowane są wyłącznie surowce odnawialne. Nasza D-ryboza w proszku charakteryzuje się poziomem czystości >98,0% i jest w 100% wegańska. Naturalna forma D rybozy jest również kompatybilna z nietolerancją fruktozy.
Jako otoczki kapsułek używamy opatentowanych, niewrażliwych na działanie kwasu żołądkowego kapsułek HPMC (DR® Caps).
Jako opakowanie używamy przyjazne środowisku butelki ze szkła brązowego chroniące przed promieniami słonecznymi zamiast tworzywa sztucznego.