• Wspieramy zdrowie ponad 2 milionów klientów
  • Ponad 200 tys. pozytywnych opinii
  • Stosowane przez ponad 6000 terapeutów
Nowy klient? Rozpocznij tutaj.
  1. Zamów ponownie
  2. Status zamówienia
  3. Zmień zamówienie
  4. Zwrot, reklamacja
  5. Skontaktuj się z nami

Maca czerwona bio
ekstrakt kapsułki 10:1

Junin-Pasco, Peru

SKU
N4371BPL
Maca Premium Ekstrakt 10:1 z czystej czerwonej maca (korzeń Lepidium peruvianum) z Andów nad miastem San Pedro de Cajas, Junín, Perú, >4000m, zbiór ręczny, ekstraktcja wodna, wegańska, bezpośrednio z farmy, 100 kapsułek.
  • Wysokiej czystości ekstrakt maca 10:1 z wody i jadalnego alkoholu etylowego (otrzymywany z trzciny cukrowej)
  • 1000mg ekstraktu z maca 10:1 odpowiada 10 000mg świeżej maca
  • W 1 kapsułce: 450 mg ekstraktu z maca (odpowiednik 4500 mg świeżej maca)
  • 100% czystej czerwonej maca
  • Bez wątpliwych pozostałości chemicznych (aceton, N-heksan)
  • Pełna wartość odżywcza
  • Bez dodatków, bez GMO, 100% natualnie czyste
68,90 zł
100 kapsułek
Korzystny zestaw -5%

Dostawa: 1-3 Dni robocze (Free delivery from 99€)

Z VAT, bez kosztów wysyłki.

SKU
N4371BPL
1 208,77 zł / 1kg
Na stanie

Najlepsze pochodzenie - Najwyższa jakość

  • Ekstrakt maca 10:1 z czystej czerwonej maca, otoczka kapsułki HPMC
  • Uprawiana na wysokosci 4050- 4200 m n.p.m w Andach Peruwiansich powyżej miasta San Pedro de Cajas, w prowincji Tarma, w regionie Junin
  • Zbiór ręczny, zbiory od maja do końca sierpnia
  • Ekstrakcja przy użyciu wody i jadalnego etanolu z trzciny cukrowej
  • Brak wątpliwych pozostałości chemicznych (aceton, N-heksan)
  • Skrobie trudne do strawienia są usuwane podczas procesu ekstrakcji
  • Substancje roślinne są "uwolnione" przez ekstrakcję i dzięki temu łatwiej przyswajalne
  • Zawartość makamidu 0,06% zweryfikowana metodą pomiaru HPLC
  • Długa przydatność do spożycia

To nas wyróżnia

Nasz oryginalny czerwony proszek maca pochodzi jedynie z regionu Junín w Peru, tradycyjnego i jedynego na świecie naturalnego obszaru dystrybucji rośliny maca. Roślina maca rośnie tam na wysokości 4 050 - 4 200 m n.p.m. na łagodnie wznoszącym się zboczu w pobliżu górskiego miasteczka San Pedro de Cajas (ktore ma 15 300 mieszkańców) w prowincji Tarma. Region upraw znajduje się zaledwie kilka kilometrów od Rezerwatu Narodowego Junín i Junín Mountain Lake, drugiego co do wielkości jeziora w Peru. Wokół jeziora Junín panuje szczególnie deszczowy mikroklimat i skład gleby, który różni się od reszty regionu Junín, między innymi dziesięciokrotnie wyższą zawartością magnezu. Od końca maja do końca sierpnia bulwa korzeniowa maca jest zbierana ręcznie i w dużej mierze suszona na słońcu na dużych plandekach. Następnie korzeń bulwy jest dezynfekowany wodą ozonowaną, rozdrabniany, a cenne składniki ekstrahowane są wodą i jadalnym etanolem z trzciny cukrowej. Należy również zauważyć, że w Peru produkowane są tylko ekstrakty o stężeniu 10:1. Wyżej skoncentrowane ekstrakty (np. 20:1) pochodzą z Chin i przetwarzają korzenie maca o niejasnym pochodzeniu. Ponadto skład zawartości ekstraku 10:1 jest bliższy surowego korzenia, a tym samym ogólnie bogatszy.

True Clean Label

  • Czyste superfoods premium z najlepszych terroir na świecie
  • Zawsze bezpośrednio od wiodących producentów z całego świata
  • Wszystkie mieszanki wyselekcjonowanych, pojedynczych surowców
  • Maksymalnie unikamy wszelkich dodatków i substancji pomocniczych
  • Jako dodatki, to tylko wartościowe substancje naturalne
  • Dobrowolnie deklarujemy wszystkie składniki, także nie wymagające deklaracji w składzie
  • Maksymalne unikamy w ekstrakcji rozpuszczalników chemicznych
  • Ekskluzywne produkty wykonywane na zamówienie, co zapewnia czystość i jakość
  • Niezależne testy laboratoryjne można sprawdzić na stronie produktu
  • Dostawcy premium z uczciwymi warunkami pracy
  • Napełnianie w Niemczech i UE (HACCP, GMP, ISO 22000:2018)
  • Tylko wegańskie otoczki kapsułek: w 100% bez karagenu i PEG
  • Opakowania stosowane to butelki ze szkła bursztynowego, 100% kompostowalne torebki z zamkiem strunowym
  • Przechowywanie w specjalnych pojemnikach wolnych od substancji szkodliwych
  • Wysyłka w kartonach nie zawierających olejów mineralnych
  • Wszystkie produkty są w 100% wolne od:
    stearynianu magnezu, nanocząsteczek (bez wyjątków prawnych), dwutlenku tytanu, inżynierii genetycznej, sztucznych barwników, aromatów i substancji słodzących oraz dodatku cukru

Maca

MACA

Słynna roślina maca (Lepidium meyenii) to roślina z rodziny krzyżowych. Należy ona do rodzaju rzeżuchy (Lepidium), a więc jest spokrewniona z rzeżuchą wodną, ogrodową, rzepakiem i gorczycą. Maca pochodzi z peruwiańskich Andów i jest tam uprawiana na wyższych wysokościach od około 2000 lat. Maca jest również nazywana peruwiańskim żeń-szeniem i jest jednym z kompletnych pokarmów w Andach, gdzie jest również uważana za energetyk dla armii. Stosuje się w tym celu głównie bulwy rośliny. Mają one lekko słodki smak i są pieczone powoli lub gotowane po wysuszeniu. Do tradycyjnych potraw regionu należy również słodka i bardzo aromatyczna kasza z maca, znana jako mazamorra.

CZERWONA MACA

Istnieje kilka odmian maca, które różnią się od siebie kolorami i innymi cechami. Główne odmiany maca są żółte, czarne, fioletowe do czerwonych. Jednak sproszkowana maca w różnych kolorach różni się tylko minimalne kolorystycznie (w przeciwieństwie do zewnętrznej części bulw korzenia). Poszczególne odmiany zawierają po jednym razie inne spektrum składników. Do produkcji użyto tylko czerwonej maca.

EKSTRAKT

Maca istnieje w różnych formach przetwarzania. W ekstrakcji jeden lub więcej składników rozpuszcza się z mieszaniny substancji za pomocą rozpuszczalników (woda i jadalny etanol z trzciny cukrowej), co jednocześnie powoduje powstanie koncentratu, w którym terapeutycznie czynne składniki są obecne w postaci skondensowanej. Powoduje to również poprawę wchłaniania, ponieważ w procesie ekstrakcji usuwane są skrobie trudne do strawienia. Odsłonięte w procesie ekstrakcji substancje roślinne są też łatwiej przyswajalne.

Uprawa i przetwarzanie

UPRAWA

Roślina maca, z której wytwarzany jest nasz oryginalny czerwony proszek maca, rośnie w swoim naturalnym środowisku na wysokości 4050 - 4200 m n.p.m. na delikatnie wznoszącym się stoku w pobliżu górskiego miasta San Pedro de Cajas (populacja 15 300 mieszkańców) w prowincji Tarma w peruwiańskim regionie Junín. Ze względu na swoją wysokość jest on narażony na ekstremalne warunki klimatyczne: silne wahania temperatury, silne wiatry i intensywne promieniowanie UV. Region upraw znajduje się zaledwie kilka kilometrów od Rezerwatu Narodowego Junín i Junín Mountain Lake, drugiego co do wielkości jeziora w Peru. Wokół jeziora Junín panuje szczególnie deszczowy mikroklimat i skład gleby, który różni się od reszty regionu Junín, między innymi dziesięciokrotnie wyższą zawartością magnezu. Region Junín jest tradycyjnym i jedynym naturalnym obszarem dystrybucji rośliny maca na świecie.

ZBIORY RĘCZNE I DELIKATNA OBRÓBKA

Od końca maja do końca sierpnia, maca jest zbierana ręcznie i w dużej mierze suszona na słońcu na dużych plandekach. Następnie korzeń bulwiasty jest dezynfekowany ozonowaną wodą, a cenne składniki są ekstrahowane wodą i jadalnym etanolem z trzciny cukrowej.

Wartości odżywcze

Składniki

Ekstrakt maca 10:1 z czystej odmiany czerwonej maca, otoczka kapsułki HPMC.

Składniki w dawce dziennej (2 kapsułki)% RWS*
Maca czerwona ekstrakt 10:1900mg-

* referencyjnej wartości spożycia

W kapsułce: 450mg ekstraktu z macy czerwonej 10:1
Razem: 45 000mg ekstraktu z macy czerwonej 10:1 / opakowanie

Certyfikacja bio

Dawkowanie

Zalecenia dawkowania

1-2 kapsułki (450mg ekstraktu Maca Czerwona 10:1 na kapsułkę) dziennie z 200ml wody z posiłkiem. 900mg ekstraktu Maca Czerwona 10:1 odpowiada 9g surowej czerwonej maca.

Przeciwwskazania

Kobiety w ciąży i matki karmiące piersią powinny powstrzymać się od spożywania ekstraktu z maca ze względu na brak odpowiednich badań.

Suplementy diety

Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Suplementy diety nie zastępują zbilansowanej i zróżnicowanej diety. Trzymać poza zasięgiem dzieci.

Przechowywanie 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego.

Szczegóły produktu

Składniki: Ekstrakt maca 10:1 z czystej odmiany czerwonej maca, otoczka kapsułki HPMC
Suplement diety
Pochodzenie San Pedro de Cajas, Tarma (Prowincja), Junin (Region), Peru
Produkcja Bezpośrednio z gospodarstwa rolnego w Peru.
Opakowanie Butelka z brązowego szkła chroniąca przed światłem i utlenianiem (bez zmiękczaczy, BPA)

Testy laboratoryjne

Czystość jest jednym z naszych najwyższych standardów jakości. W tym celu zarówno nasze surowce, jak i gotowe produkty końcowe regularnie testujemy w niezależnych laboratoriach pod kątem czystości i zawartości składników aktywnych. Aby zapewnić Państwu jak największą przejrzystość naszej wyjątkowej jakości, znajdą Państwo tutaj do wglądu fragmenty niektórych ważnych badań laboratoryjnych.

Sunday Natural

Filozofia Firmy Sunday

Od tysięcy lat we wszystkich rejonach świata istnieją skuteczne rośliny lecznicze oraz doskonałe produkty spożywcze, które w naturalny sposób pomagają nam w utrzymaniu zdrowia i witalności.

Poprzez nasze produkty staramy się jak najbardziej zbliżyć do tych pradawnych mądrości.

Dlatego kierujemy się prostą filozofią: wszystko co robimy, jest zgodne z najwyższymi wymogami naturalności, czystości i jakości. Dążymy do tego ideału na wszystkich poziomach, skrupulatnie i z dbałością o najdrobniejsze szczegóły.

Więcej o Sunday Natural

Loading...
Nie można załadować obrazu.