• Wspieramy zdrowie ponad 2 milionów klientów
  • Ponad 200 tys. pozytywnych opinii
  • Stosowane przez ponad 6000 terapeutów
Nowy klient? Rozpocznij tutaj.
  1. Zamów ponownie
  2. Status zamówienia
  3. Zmień zamówienie
  4. Zwrot, reklamacja
  5. Skontaktuj się z nami

Bio Maca Czarna
ekstrakt kapsułki 10:1

Junin-Pasco, Peru

SKU
N4373BPL
Premium Maca Czarna Ekstrakt 10:1 bio (korzeń Lepidium peruvianum) z Andów nad miastem San Pedro de Cajas, Junín, Perú, >4000m, wegańskie, 100 kapsułek
  • Wysokiej czystości ekstrakt maca 10:1 z wody i jadalnego alkoholu etylowego (otrzymywany z trzciny cukrowej)
  • 1000mg ekstraktu z maca 10:1 odpowiada 10 000mg świeżej maca
  • W kapsułce: 450 mg ekstraktu (odpowiednik 4500 mg świeżej maca)
  • 100% czystej czarnej maca
  • Bez wątpliwych pozostałości chemicznych (aceton, N-heksan)
  • Pełna wartość odżywcza
  • Bez dodatków, bez GMO, 100% natualnie czyste

 

 

74,90 zł
100 kapsułek

Dostawa : 1-3 Dni robocze

Z VAT, bez kosztów wysyłki.

SKU
N4373BPL
1 314,04 zł / 1kg
Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny:
Ustawienie przypomnień

Najlepsze pochodzenie - Najwyższa jakość

  • Ekstrakt maca 10:1 z czystej czarnej maca, otoczka kapsułki HPMC
  • Uprawiana na wysokosci 4050- 4200 m n.p.m w Andach Peruwiansich powyżej miasta San Pedro de Cajas, w prowincji Tarma, w regionie Junin
  • Zbiór ręczny, zbiory od maja do końca sierpnia
  • Ekstrakcja przy użyciu wody i jadalnego etanolu z trzciny cukrowej
  • Brak wątpliwych pozostałości chemicznych (aceton, N-heksan)
  • Skrobie trudne do strawienia są usuwane podczas procesu ekstrakcji
  • Substancje roślinne są "uwolnione" przez ekstrakcję i dzięki temu łatwiej przyswajalne
  • Zawartość makamidu 0,06% zweryfikowana metodą pomiaru HPLC
  • Długa przydatność do spożycia

To nas wyróżnia

Nasz oryginalny czarny proszek maca pochodzi wyłącznie z regionu Junín w Peru, tradycyjnego i jedynego na świecie naturalnego obszaru dystrybucji rośliny maca. Roślina maca rośnie tam na wysokości 4.050 - 4.200 m n.p.m. na łagodnie wznoszącym się zboczu w pobliżu górskiego miasteczka San Pedro de Cajas (ktore ma 15 300 mieszkańców) w prowincji Tarma. Region upraw znajduje się zaledwie kilka kilometrów od Rezerwatu Narodowego Junín i Junín Mountain Lake, drugiego co do wielkości jeziora w Peru. Wokół jeziora Junín panuje szczególnie deszczowy mikroklimat i skład gleby, który różni się od reszty regionu Junín, między innymi dziesięciokrotnie wyższą zawartością magnezu. Od końca maja do końca sierpnia bulwa korzeniowa maca jest zbierana ręcznie i w dużej mierze suszona na słońcu na dużych plandekach. Następnie korzeń bulwy jest dezynfekowany wodą ozonowaną, rozdrabniany, a cenne składniki ekstrahowane są wodą i jadalnym etanolem z trzciny cukrowej. Należy również zauważyć, że w Peru produkowane są tylko ekstrakty o stężeniu 10:1. Mocniej skoncentrowane ekstrakty (np. 20:1) pochodzą z Chin i zawierają korzenie maca o niejasnym pochodzeniu. Ponadto skład zawartości ekstraku 10:1 jest bliższy surowego korzenia, a tym samym ogólnie bogatszy.

True Clean Label

  • Tylko substancje aktywne w jakości premium jako czyste substancje
  • Zawsze pozyskiwane bezpośrednio od najlepszych producentów na świecie
  • Wszystkie mieszanki z tych wyselekcjonowanych poszczególnych surowców
  • Jeśli dodatki, to tylko fizjologicznie wartościowe substancje naturalne
  • Dobrowolna deklaracja wszystkich składników i dodatków
  • Maksymalne unikanie chemicznych rozpuszczalników w ekstraktach
  • Systematyczne badania jakości w niezależnych laboratoriach
  • Tylko dostawcy premium z uczciwymi warunkami pracy
  • Napełnianie w Niemczech i Unii Europejskiej (HACCP, GMP, ISO 22000:2018)
  • Tylko wegańskie otoczki kapsułek: w 100% wolne od karagenu i PEG
  • Opakowanie z brązowego szkła, 100% kompostowalne torebki z zamkiem strunowym
  • Przechowywanie w specjalnych pojemnikach wolnych od substancji szkodliwych
  • Wysyłka w pudełkach nie zawierających olejów mineralnych
  • Wszystkie produkty są w 100% wolne od:
    stearynianu magnezu, nanocząsteczek (bez wyjątków prawnych), dwutlenku tytanu, inżynierii genetycznej, sztucznych barwników, aromatów i substancji słodzących oraz dodatku cukru

Maca

MACA

Słynna roślina maca (Lepidium meyenii) to roślina z rodziny krzyżowych. Należy ona do rodzaju rzeżuchy (Lepidium), a więc jest spokrewniona z rzeżuchą wodną, ogrodową, rzepakiem i gorczycą. Maca pochodzi z peruwiańskich Andów i jest tam uprawiana na wyższych wysokościach od około 2000 lat. Maca jest również nazywana peruwiańskim żeń-szeniem i jest jednym z kompletnych pokarmów w Andach, gdzie jest również uważana za energetyk dla armii. Stosuje się w tym celu głównie bulwy rośliny. Mają one lekko słodki smak i są pieczone powoli lub gotowane po wysuszeniu. Do tradycyjnych potraw regionu należy również słodka i bardzo aromatyczna kasza z maca, znana jako mazamorra.

CZARNA MACA

Istnieje kilka odmian maca, które różnią się od siebie kolorami i innymi cechami. Główne odmiany maca są żółte, czarne, fioletowe do czerwonych. Jednak sproszkowana maca w różnych kolorach różni się tylko minimalne kolorystycznie (w przeciwieństwie do zewnętrznej części bulw korzenia). Poszczególne odmiany zawierają po jednym razie inne spektrum składników. Do produkcji tego produktu użyto tylko czarnej maca.

EKSTRAKT

Maca istnieje w różnych formach dozowania. W ekstrakcji jeden lub więcej składników rozpuszcza się z mieszaniny substancji za pomocą rozpuszczalników (woda i jadalny etanol z trzciny cukrowej), co jednocześnie powoduje powstanie koncentratu, w którym terapeutycznie czynne składniki są obecne w postaci skondensowanej. Powoduje to również poprawę wchłaniania, ponieważ w procesie ekstrakcji usuwane są skrobie trudne do strawienia. Odsłonięte w procesie ekstrakcji substancje roślinne są też łatwiej przyswajalne.

Uprawa i przetwarzanie

UPRAWA

Roślina maca, z której wytwarzany jest nasz oryginalny czerwony proszek maca, rośnie w swoim naturalnym środowisku na wysokości 4050 - 4200 m n.p.m. na delikatnie wznoszącym się stoku w pobliżu górskiego miasta San Pedro de Cajas (populacja 15 300 mieszkańców) w prowincji Tarma w peruwiańskim regionie Junín. Ze względu na swoją wysokość jest on narażony na ekstremalne warunki klimatyczne: silne wahania temperatury, silne wiatry i intensywne promieniowanie UV. Region upraw znajduje się zaledwie kilka kilometrów od Rezerwatu Narodowego Junín i Junín Mountain Lake, drugiego co do wielkości jeziora w Peru. Wokół jeziora Junín panuje szczególnie deszczowy mikroklimat i skład gleby, który różni się od reszty regionu Junín, między innymi dziesięciokrotnie wyższą zawartością magnezu. Region Junín jest tradycyjnym i jedynym naturalnym obszarem dystrybucji rośliny maca na świecie.

ZBIORY RĘCZNE I DELIKATNA OBRÓBKA

Od końca maja do końca sierpnia, maca jest zbierana ręcznie i w dużej mierze suszona na słońcu na dużych plandekach. Następnie korzeń bulwiasty jest dezynfekowany ozonowaną wodą, a cenne składniki są ekstrahowane wodą i jadalnym etanolem z trzciny cukrowej.

Wartości odżywcze

Składniki

Ekstrakt maca 10:1 z czystej odmiany czarnej maca, otoczka kapsułki HPMC

Składniki w dawce dziennej (2 kapsułki) % RWS*
Ekstrakt z czarnej maca 10:1 900mg -

* referencyjnej wartości spożycia

W kapsułce: 450mg ekstraktu z macy czarnej 10:1
Razem: 45 000mg ekstraktu z macy czarnej 10:1 / Opakowanie

 

Certyfikacja bio

Dawkowanie

Dawkowanie 

1-2 kapsułki (500mg ekstraktu Maca Czarna 10:1 na kapsułkę) dziennie z 200ml wody z posiłkiem. 1000mg ekstraktu Maca Czarna 10:1 odpowiada 9g surowej czarnej maca.

Przeciwwskazania

Dla bezpieczeństwa kobiety w ciąży i matki karmiące powinny powstrzymać się od spożywania ekstraktu z maca gdyż brak odpowiednich badań w tym zakresie.

Suplement diety

Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Suplementy diety nie są substytutem zrównoważonej i zróżnicowanej diety. Trzymać poza zasięgiem dzieci. 

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, nienarażonym na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.

Szczegóły produktu

Składniki Ekstrakt maca 10:1 z czystej odmiany czarnej maca, otoczka kapsułki HPMC. Suplement diety
Pochodzenie San Pedro de Cajas, Tarma (Prowincja), Junin (Region), Peru
Produkcja Bezpośrednio z gospodarstwa rolnego w Peru.
Opakowanie Wysokiej jakości hermetyczna torebka utrzymująca aromat, z suwakiem i stojącym dnem, chroniąca przed utlenianiem i zanieczyszczeniami

Testy laboratoryjne

Czystość jest jednym z naszych najwyższych standardów jakości. W tym celu zarówno nasze surowce, jak i gotowe produkty końcowe regularnie testujemy w niezależnych laboratoriach pod kątem czystości i zawartości składników aktywnych. Aby zapewnić Państwu jak największą przejrzystość naszej wyjątkowej jakości, znajdą Państwo tutaj do wglądu fragmenty niektórych ważnych badań laboratoryjnych.

Superfoods Sunday Natural

Filozofia Firmy Sunday

Od tysięcy lat we wszystkich rejonach świata istnieją skuteczne rośliny lecznicze oraz doskonałe produkty spożywcze, które w naturalny sposób pomagają nam w utrzymaniu zdrowia i witalności.

Poprzez nasze produkty staramy się jak najbardziej zbliżyć do tych pradawnych mądrości.

Dlatego kierujemy się prostą filozofią: wszystko co robimy, jest zgodne z najwyższymi wymogami naturalności, czystości i jakości. Dążymy do tego ideału na wszystkich poziomach, skrupulatnie i z dbałością o najdrobniejsze szczegóły.

Więcej o Sunday Natural

Loading...
Nie można załadować obrazu.