Nasze białko serwatkowe w proszku jest najwyższej jakości i jest wykonane w 100% z izolatu białka serwatkowego pochodzącego z kontrolowanej produkcji. Używane mleko pochodzi wyłącznie od krów mlecznych z UE. Dobrostan, dobre samopoczucie i zdrowie zwierząt mają najwyższy priorytet. Zgodnie z programem dobrostanu zwierząt "Five Freedoms", krowy mleczne żyją w naturalnym środowisku ze swoimi współplemieńcami i mają swobodny dostęp do paszy i wody. Izolat białka serwatkowego jest ekstrahowany z serwatki przy użyciu delikatnego procesu filtracji (mikrofiltracja z przepływem krzyżowym). Ma niską zawartość tłuszczu i laktozy oraz pełne spektrum aminokwasów.
Nasze białko serwatkowe w proszku "Santo Domingo Cacao" charakteryzuje się kremową konsystencją, która jest doskonale uzupełniona intensywnie czekoladowym, lekko gorzkim kakao o delikatnym smaku odmiany Santo Domingo. Wszystkie nasze proszki białkowe są produkowane całkowicie bez sztucznych aromatów, dodatku cukru lub sztucznych substancji słodzących. Używamy wyłącznie naturalnych aromatów i wysokiej jakości składników premium. To białko w proszku zawiera łącznie ponad 13% wysokiej jakości kakao w proszku.
Ten produkt znajduje się na liście Liście Kolońskiej® produktów o zminimalizowanym ryzyku dopingu. Lista Kolońska® jest inicjatywą mającą na celu zapobieganie dopingowi i zawiera listę suplementów diety, które zostały przetestowane pod kątem wybranych substancji dopingujących przez jedno z wiodących na świecie laboratoriów wyspecjalizowanych w takich analizach. Jako partner Listy Kolońskiej® zapewniamy większą przejrzystość na bardzo zróżnicowanym rynku i wspieramy sportowców, drużyny, kluby i stowarzyszenia w ocenie tych produktów.
Do pakowania używamy szczególnie wysokiej jakości, hermetycznych torebek chroniących smak z zamknięciem strunowym. Zapewniają one wysoki poziom ochrony barierowej, aby w jak największym stopniu chronić proszek przed wilgocią i czynnikami zewnętrznymi.