Nasze białko w proszku Iso Whey Clear jest najwyższej jakości i jest wykonane w 100% z szybko wchłanialnego, hydrolizowanego izolatu białka serwatkowego pochodzącego z kontrolowanej produkcji. Używane mleko pochodzi wyłącznie od krów mlecznych z Nowej Zelandii. Dobrostan, dobre samopoczucie i zdrowie zwierząt mają najwyższy priorytet. Zgodnie z programem dobrostanu zwierząt "Five Freedoms", krowy mleczne żyją w naturalnym środowisku i mają swobodny dostęp do paszy i wody. Hydrolizowany, klarowany izolat białka serwatkowego jest uzyskiwany z serwatki przy użyciu delikatnych metod filtracji i innowacyjnych procesów technologii żywności. Ma on najwyższą zawartość białka z prawie całkowicie usuniętym tłuszczem i laktozą (bez laktozy) oraz pełne spektrum aminokwasów. Bez typowego smaku mleka, izolat białka serwatkowego stanowi również doskonałą alternatywę dla kremowych, mlecznych koktajli proteinowych.
Nasz Iso Whey Clear Protein Powder "Cool Cherry" charakteryzuje się orzeźwiająco cierpkim i owocowym wiśniowym smakiem oraz lekką konsystencją przypominającą lemoniadę, którą doskonale dopełnia naturalna słodycz stewii. Wszystkie nasze proszki białkowe są produkowane całkowicie bez sztucznych aromatów, dodatku cukru lub sztucznych substancji słodzących. W tej mieszance używamy wyłącznie naturalnych aromatów i stewii jako naturalnego słodzika.
Ten produkt znajduje się na Liście Kolońskiej® dla produktów o zminimalizowanym ryzyku dopingu. Lista Kolońska® jest inicjatywą zapobiegania dopingowi i zawiera listę suplementów diety (suplementów diety), które zostały przetestowane pod kątem wybranych substancji dopingujących przez wiodące na świecie laboratorium zajmujące się analizą suplementów diety pod kątem substancji dopingujących. Jako partner Listy Kolońskiej® zapewniamy większą przejrzystość na bardzo zróżnicowanym rynku i wspieramy sportowców, drużyny, kluby i stowarzyszenia w ocenie tych produktów.
Do pakowania używamy szczególnie wysokiej jakości, hermetycznych torebek smakowych z zamknięciem strunowym. Oferują one wysoki poziom ochrony barierowej, aby chronić proszek przed wilgocią i wpływami zewnętrznymi w najlepszy możliwy sposób.