Nasze białko w proszku Iso Whey Clear jest najwyższej jakości i jest wykonane w 100% z szybko wchłanialnego, hydrolizowanego izolatu białka serwatkowego pochodzącego z kontrolowanej produkcji. Używane mleko pochodzi wyłącznie od krów mlecznych z Nowej Zelandii. Dobrostan, dobre samopoczucie i zdrowie zwierząt mają najwyższy priorytet. Zgodnie z programem dobrostanu zwierząt "Five Freedoms", krowy mleczne żyją w naturalnym środowisku ze swoimi współplemieńcami i mają swobodny dostęp do paszy i wody. Hydrolizowany, klarowany izolat białka serwatkowego jest uzyskiwany z serwatki przy użyciu delikatnych metod filtracji i innowacyjnych procesów technologii żywności. Ma on najwyższą zawartość białka z prawie całkowicie usuniętym tłuszczem i laktozą (bez laktozy) oraz pełne spektrum aminokwasów. Bez typowego smaku mleka, izolat białka serwatkowego stanowi również doskonałą alternatywę dla kremowych, mlecznych koktajli proteinowych.
Nasz Iso Whey Clear Protein Powder "Green Apple" charakteryzuje się orzeźwiająco cierpkim i owocowym smakiem jabłka oraz lekką konsystencją przypominającą lemoniadę, którą doskonale dopełnia naturalna słodycz stewii. Wszystkie nasze proszki białkowe są produkowane całkowicie bez sztucznych aromatów, dodatku cukru lub sztucznych słodzików. W tej mieszance używamy wyłącznie naturalnych aromatów i stewii jako naturalnego słodzika.
Ten produkt znajduje się na liście Liście Kolońskiej® produktów o zminimalizowanym ryzyku dopingu. Lista Kolońska® jest inicjatywą mającą na celu zapobieganie dopingowi i zawiera listę suplementów diety, które zostały przetestowane pod kątem wybranych substancji dopingujących przez jedno z wiodących na świecie laboratoriów wyspecjalizowanych w takich analizach. Jako partner Listy Kolońskiej® zapewniamy większą przejrzystość na bardzo zróżnicowanym rynku i wspieramy sportowców, drużyny, kluby i stowarzyszenia w ocenie tych produktów.
Do pakowania używamy szczególnie wysokiej jakości, hermetycznych torebek chroniących smak z zamknięciem strunowym. Zapewniają one wysoki poziom ochrony barierowej, aby w jak największym stopniu chronić proszek przed wilgocią i czynnikami zewnętrznymi.