Nasze białko serwatkowe w proszku Iso-C® charakteryzuje się najwyższą jakością i jest produkowane w oparciu o unikalne proporcje 50% koncentratu białka serwatkowego i 50% izolatu białka serwatkowego w kontrolowanym procesie produkcji. Mleko używane w procesie produkcyjnym pochodzi wyłącznie od krów mlecznych z UE. Dbanie o dobrostan, dobre samopoczucie i zdrowie zwierząt ma najwyższy priorytet. Zgodnie z programem dobrostanu zwierząt "Five Freedoms", krowy mleczne żyją w naturalnym środowisku i mają swobodny dostęp do paszy i wody. Koncentrat lub izolat białek serwatkowych jest pozyskiwany z serwatki za pomocą delikatnego procesu filtracji.
Nasz Iso-C® Whey Protein Powder łączy w sobie zalety obu białek serwatkowych, dzięki czemu dostarcza on zoptymalizowane białko w proszku z pełnym spektrum aminokwasów. W porównaniu do zwykłego koncentratu białka serwatkowego, ta innowacyjna mieszanka zapewnia wysoką zawartość białka i niską zawartość tłuszczu izolatu serwatki z pełnym smakiem koncentratu serwatki. Mieszanka "Intense Vanilla" wyróżnia się naturalnie kremowym mlecznym smakiem, który jest doskonale dopełniony mocnym, naturalnym smakiem wanilii i słodyczą stewii. Wszystkie nasze proszki białkowe są produkowane całkowicie bez sztucznych aromatów, dodatku cukru lub sztucznych substancji słodzących. Ta mieszanka zawiera wyłącznie naturalne aromaty i stewię jako naturalny słodzik.
Ten produkt znajduje się na Liście Kolońskiej® produktów o zminimalizowanym ryzyku dopingu. Lista Kolońska® jest inicjatywą mającą na celu zapobieganie dopingowi i zawiera listę suplementów diety, które zostały przetestowane pod kątem wybranych substancji dopingujących przez jedno z wiodących na świecie laboratoriów wyspecjalizowanych w takich analizach. Jako partner Listy Kolońskiej® zapewniamy większą przejrzystość na bardzo zróżnicowanym rynku i wspieramy sportowców, drużyny, kluby i stowarzyszenia w ocenie tych produktów.
Do pakowania używamy szczególnie wysokiej jakości, hermetycznych torebek chroniących smak z zamknięciem strunowym. Zapewniają one wysoki poziom ochrony barierowej, aby w jak największym stopniu chronić proszek przed wilgocią i czynnikami zewnętrznymi.