Nasz olej C8 MCT bio jest wytwarzany w 100% z orzechów kokosowych, które dojrzewają na różnych farmach w Azji Południowo-Wschodniej. Przetwarzanie odbywa się w całości w UE. Do tłoczenia wybierane są tylko świeże i całkowicie nienaruszone orzechy kokosowe - rozdrobnione lub połamane orzechy kokosowe są sortowane. Przed prasowaniem starannie usuwa się nie tylko twardą powłokę zewnętrzną, ale także brązową, zdrewniałą powłokę pośrednią. Wyciskany jest tylko czysty miazga, mleko kokosowe jest oddzielane od miazgi przed prasowaniem, dzięki czemu nie musi przechodzić przez fazę prasowania.
Proces ekstrakcji to w 100% procesy mechaniczne i termiczne, takie jak wirowanie i destylacja. W związku z tym podczas całego procesu produkcyjnego nie są używane środki chemiczne. W przeciwieństwie do innych olejów MCT, nasz olej MCT jest w 100% naturalnym ekstrakem olejowym, MCT nie są otrzymywane poprzez sztuczną chemiczną estryfikację gliceryną.