Najlepsze na świecie grzyby lecznicze pochodzą z Chin od setek lat. Ponad 2000-letnia wiedza medycyny chińskiej o działaniu i uprawie grzybów leczniczych jest unikalna na całym świecie. Nawet dzisiaj chińskie plantacje produkują najlepsze i najbogatsze grzyby lecznicze i udoskonaliły uprawę do tego stopnia, że uprawiane grzyby nie są już gorsze od swoich dzikich przodków. Nasze grzyby pochodzą z Fujian w hrabstwie Gutian, najbardziej znanym na świecie regionie grzybów leczniczych. Nasze partnerskie gospodarstwo posiada certyfikat zgodności z unijnymi normami ekologicznymi i przywiązuje dużą wagę do naturalnych, tradycyjnych metod uprawy. Aby uzyskać maksymalną zawartość składników odżywczych, grzyby zbierane są ręcznie między lipcem a październikiem.
Grzyby składają się z nadziemnego owocnika i głównie podziemnej grzybni. Ważne składniki grzyba są skoncentrowane w owocniku nadziemnym. Produkty wytwarzane z podziemnej grzybni są dużo tańsze, ponieważ są dużo szybsze, tańsze i łatwiejsze w uprawie, ale nie zawierają prawie żadnych skutecznych składników. Nasze proszki i ekstrakty z grzybów pozyskiwane są zatem wyłącznie z całego owocnika grzybów łącznie z łodygami i zawierają pełne bogactwo cennych składników.
Polisacharydy grzybowe, w szczególności beta-1,3- i beta-1,6-D-glukany, należą do najważniejszych aktywnych składników grzybów leczniczych. Nasze ekstrakty z grzybów łączą te substancje w wysoce skuteczny koncentrat. Ekstrakcja odbywa się tradycyjną metodą przy użyciu wyłącznie wody i alkoholu bio, najczystszego i najdelikatniejszego procesu ekstrakcji. Dzięki temu nie zawierają toksycznych pozostałości rozpuszczalników chemicznych (takich jak aceton, n-heksan, metanol).