Nasz ekologiczny proszek z jagód Acai pochodzi w 100% z certyfikowanego ekologicznego, zrównoważonego dzikiego zbioru w głębokich lasach deszczowych żyznego dorzecza Amazonki w Brazylii. Przetwarzane są tylko całe, dojrzałe i ręcznie zbierane jagody. Dzięki liofilizacji i delikatnemu mieleniu całej jagody Acai (bez ekstraktu), organiczny proszek Acai cechuje jakość surowego owocu oraz ma on szczególnie wysoką, sprawdzoną laboratoryjnie zawartość składników odżywczych o intensywnym, owocowym smaku. Głęboka, jasna do ciemnofioletowej barwa świadczy o bogactwie cennych polifenoli i antocyjanów.
W przeciwieństwie do proszków owocowych z suszenia rozpyłowego, które nie pozwalają na optymalne zachowanie składników odżywczych, proszek z liofilizacji składa się w 100% z czystych owoców w proszku. Suszenie rozpyłowe zawsze wymaga zastosowania substancji nośnej (zazwyczaj maltodekstryny), która stanowi znaczną część masy. Nasz organiczny Acai w proszku jest w 100% owocowy, bez nośników i zwykłych dodatków, takich jak cukier i siarka.
Wysoka jakość organiczna zbioru z natury gwarantuje najwyższą czystość, wolną od zanieczyszczeń z gleby, pestycydów i zanieczyszczonej wody. Położenie w dziko rosnącej dżungli chroni przed wpływem czynników zewnętrznych z wiatru i deszczu.
Przy wyborze naszych partnerów w Brazylii przywiązujemy dużą wagę do uczciwej współpracy z lokalnymi rodzinami i małymi firmami. Ochrona środowiska oraz etyczne i zrównoważone metody uprawy i produkcji są dla nas istotnym elementem wysokiej jakości produktu naturalnego.
Jako opakowania używamy chroniącego przed światłem i przyjaznego dla środowiska szkła bursztynowego zamiast plastiku.